BTG trekt samen op met The Hague Security Delta

Twee grote belangenorganisaties slaan handen ineen

Dit artikel delen:

De Branchevereniging voor ICT & Telecom Grootgebruikers (BTG) en cybersecurityclub The Hague Security Delta (HSD) gaan nauw samenwerken. Beide organisaties stellen hun activiteiten open voor leden van de ander en bekijken op welke gebieden ze samen kunnen optrekken.

Bij BTG zijn ruim tweehonderd leden uit de grootzakelijke markt aangesloten, zowel gebruikers als leveranciers van ict- en telecomproducten. HSD telt meer dan driehonderd leden uit het bedrijfsleven, de publieke sector en kennisinstellingen. De stichting bevordert de kennisontwikkeling en innovatie in digitale veiligheid.

De strategische samenwerking blijkt overigens al op 21 oktober te zijn ondertekend door BTG-directeur Petra Claessen en HSD-directeur Joris den Bruinen.

Verbreding aandachtsveld

Het idee achter de samenwerking is dat het aandachtsveld van beide gemeenschappen verbreedt. Zo worden fysieke en virtuele kennisbijeenkomsten op inhoudelijke thema’s toegankelijk voor een groter publiek. Wellicht is het op termijn mogelijk dat de twee partijen gezamenlijke certificeringen en digitale veiligheidstrainingen organiseren.

Het is bovendien de bedoeling dat BTG en HSD op nationaal niveau met andere belanghebbenden samenwerken aan veilige digitale it-, iot- en telecomproducten. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-06T16:15:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.