KPN investeert miljarden in versnelde glasvezel-uitrol

Dit artikel delen:

KPN investeert in de komende drie jaar zo’n 3,5 miljard euro in de versnelde aanleg van glasvezel. Dat maakt KPN bekend tijdens zijn strategie-update Accelerate to Grow.

KPN biedt bij een derde van de huishoudens glasvezel tot in de meterkast. Vanaf volgend jaar worden jaarlijks circa een half miljoen nieuwe lijnen uitgerold. Dit betekent dat over drie jaar meer dan de helft van Nederland toegang heeft tot glasvezel. In 2025 moet dit 65 procent zijn.

Het telecombedrijf zegt een sterke positie te vervullen in het consumenten- en mkb-segment, zowel rechtstreeks via zijn eigen merken als via diensten voor netwerk- en telecomproviders, en verwacht dat de versnelde verglazing bijdraagt aan een omzetgroei in deze segmenten.

Andere strategiepunten van KPN zijn gericht op het (blijven) openstellen van het netwerk voor concurrerende telecomaanbieders en de verbetering van de mobiele applicatie om zaken makkelijker te regelen.

Verder wil KPN klantprocessen voor mkb’ers blijven vereenvoudigen en digitaliseren. Zo krijgen bedrijven toegang tot standaardmodules om hun digitale dienstenpakket samen te stellen. Ook kunnen zij aanvullende diensten van partners kiezen. Het telecombedrijf verwacht hiermee de omzet van het mkb-segment eind 2021 te stabiliseren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-24T11:05:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.