Icann stelt .mobi internetdomein in

Dit artikel delen:

Internet krijgt er binnenkort een domeinnaam bij. Naast toplevel-namen als .com, .net en .org zal .mobi het licht zien, bedoeld voor internetpagina's die zijn ontworpen voor mobiele telefoons.

Icann, de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers, heeft daartoe besloten na vijftien maanden onderzoek en onderhandelingen. Naar schatting twaalf tot veertien procent van 1,8 miljard mobieltjes heeft ooit contact gehad met Internet; de meeste daarvan worden gebruikt in Korea en Japan.

Bij de registratie van een .mobi-domein moet de onderneming instemmen met een set van stijlvoorschriften, die bedoeld zijn om een Internet-site te optimaliseren voor gebruik op mobiele telefoons. De site moet kunnen detecteren welk apparaat toegang zoekt en dienovereenkomstig zijn ‘uiterlijk’ aanpassen.

De registratie van de .mobi domeinnamen wordt geregeld door mTLD Top Level Domain, een gezamenlijke onderneming van telecombedrijven waaronder Hutchison, de GSM Associatie, Ericsson, Microsoft, Nokia, Samsung, T-Mobile en Vodafone.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-12T10:38:00.000Z René Rippen