Franse techreuzen vormen mobiliteits-alliantie

Dit artikel delen:

De Franse bedrijven Atos, Dassault Systèmes, Groupe Renault, STMicroelectronics en Thales bundelen krachten en vormen samen Software République. Dat moet een nieuw ecosysteem voor ‘intelligente en duurzame mobiliteit’ worden.

Kunstmatige intelligentie, cybersecurity, connectiviteit, ingebouwde elektronica en virtual twin-technologie. Dat zijn de technologieën waarmee Software République zich wil bezighouden, vooral in het kader van mobiliteit. Er zijn drie speerpunten vastgelegd waar de meeste aandacht naar toe zal gaan: oplossingen om het opladen van elektrische voertuigen te vereenvoudigen, veilige connectiviteit tussen het voertuig en zijn (digitale en fysieke) omgeving en simulatie- en datamanagement-systemen om de verkeersdoorstroming te optimaliseren.

Het gaat bijvoorbeeld om systemen om elektrische auto’s te laten opladen aan laadpunten zonder dat chauffeurs met laadpasjes in de weer moeten. Of om platformen waarmee consumenten snel en gemakkelijk het voor hen meest geschikte vervoersmiddel kunnen kiezen.

Het nieuwe ecosysteem is vrij toegankelijk voor leden en biedt mogelijkheden voor open samenwerkingen. Software République wil ook een investeringsfonds oprichten om veelbelovende startups te financieren en als incubator op te treden. Ook daarbij zal het gaan om bedrijven die bezig zijn met slimme mobiliteitstechnologieën.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-12T10:44:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.