Methanolbatterij voor gsm komt in 2007

Dit artikel delen:

Mobiele telefoons krijgen in 2007 batterijen (fuel cells) die hun stroom uit methanol halen. Dat voorspellen de twee grootste Japanse telecomaanbieders (NTT DoCoMo en KDDI) tijden de Wireless Japan Expo 2005.

Die volgende generatie mobiele telefoons gebruiken zogenoemde Direct Methanol Fuel Cells (dmfc). Die brandstofcellen produceren elektriciteit door water met zuurstof te mengen. Dmfc moet de opvolger worden van de huidige batterijen op basis van lithium-ion.

De verbetering van de stroomopslagcapaciteit van li-ion batterijen bereikt zijn einde, terwijl de behoefte aan kleine, maar krachtige batterijen toeneemt. Het prototype dmfc-batterij dat op de expo te Japan werd getoond had een omvang van 15 bij 6 bij 2,5 centimeter en kon met een injectie van 15 mililiter methonanol vijf uur stroom leveren. De ontwikkelaars zijn ervan overtuigd dat het formaat aanmerkelijk kleiner is als de batterij productierijp is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"Die brandstofcellen produceren elektriciteit door water met zuurstof te mengen." Dat zou geweldig zijn, maar volgens mij klopt dit niet. Waar is de methanol dan nog voor nodig?

Ze mengen dan ook waterSTOF (H2) met zuurstof (O2), zodat water (H2O) ontstaat. Die methanol (CH3OH) is nodig als bron van waterstof.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-14T12:28:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.