Omzet Huawei stuitert omlaag

Dit artikel delen:
Daling

Telecomgigant Huawei zag haar omzet in het derde kwartaal van dit jaar met 38 procent afnemen. Over de eerste drie kwartalen zakten de verkopen met 30 procent.

Na jaren van onstuimige groei hakken de Amerikaanse exportverboden er hard in. Leveranciers zoals chipmaker Intel mogen bepaalde componenten niet meer aan de Chinezen verkopen. leveren. In Nederland is het de telecom-operators verboden nog Huawei-apparatuur in de kritieke delen van hun netwerken te gebruiken. Ook in België wordt afscheid genomen van Huawei. Als 5G-leverancier is haar rol in Europa zo goed als uitgespeeld.

Behalve bij de netwerkapparatuur krijgt Huawei enorme klappen bij haar smartphone-activiteiten, nu bepaalde Google-diensten niet meer gebruikt mogen worden. De Amerikaanse sancties treffen bovendien veel nieuwe ontwikkelingen die Huawei voor de komende jaren had gepland. 

Huawei-topman Guo Ping heeft dit vandaag in een nieuwjaarsboodschap aan zijn personeel meegedeeld. Ook 2022 wordt voor het concern uit Shenzhen ‘uitdagend’. Maar Huawei is onverminderd van plan zich op ICT-infrastructuur en slimme apparaten te blijven richten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-31T11:58:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.