Azerion-ceo na beursgang: ‘Nu begint het pas’

Dit artikel delen:

Atilla Aytekin (links) en Umut Akpinar tijdens de gongslag op de eerste handelsdag van Azerion aan de Amsterdamse beurs.

Geen beursklapper, wel een knalfuif. Game- en adtechbedrijf Azerion heeft sinds 2 februari zijn lang gedroomde notering aan de Amsterdamse beurs. Ondanks een guur beursklimaat voor techbedrijven zette het de plannen voor een beursnotering stug door. Directeur Atilla Aytekin blikt terug op een bijzondere dag aan het Damrak.

Na een gebroederlijke klap op de gong - Aytekin hield samen met zijn compagnon Umut Akpinar de klopper vast - verscheen woensdag 2 februari het aandeel Azerion op de borden van de Amsterdamse beurs. ‘Hier hebben we een jaar naartoe geleefd. Als je dan de naam van je bedrijf verschijnt, dan doet dat wat met je’, vertelt Aytekin nu een week later. De achtbaan in de aanloop naar de aandelenhandel, het feest na de gongslag. De ondernemer is net ‘weer een beetje geland’, vertelt hij.

En dat terwijl het beurssentiment voor techbedrijven niet best is. In de week voordat Azerion naar de beurs ging, blies bestandendienst Wetransfer de geplande beursgang af. Techfondsen op de Nasdaq daalden met wel dertig procent in waarde. Toch is de directeur met Turkse wortels tevreden dat de beursnotering via een fusie met beursvehikel EFIC1 is afgerond. Ook al is de opbrengst iets lager dan verwacht.

‘De beursgang zelf brengt zo’n 55 miljoen euro op. Na de fusie met EFIC1 zat er zo’n 405 miljoen euro in het bedrijf, maar 81 procent van de beleggers trok zijn geld voor de beursgang terug. Van de 93 miljoen euro die overbleef, ging 38 miljoen naar ipo-kosten voor de beursnotering’, rekent Aytekin voor.

Champions League

‘We zitten anders in het spel dan partijen die met de introductie meteen een klap geld willen ophalen. Mensen denken vaak dat je alleen de eerste dag geld ophaalt, maar dat is een doorlopend proces', zegt hij met een lichte grijns. Door de beursnotering komen grotere overnamekansen in bereik, is zijn overtuiging. 'Die 55 miljoen is ons groeikapitaal voor overnames.’

‘We zijn een positief winstgevend bedrijf. Door organische groei zullen we in 2022 de 450 miljoen euro omzet halen.’ Hij mag als directeur van een beursgenoteerd bedrijf geen voorspellingen doen over de omzet waarin de bedrijfsprestaties van bedrijven de komende tijd worden overgenomen zijn meegerekend.

Azerion behaalt nu ongeveer twintig procent van de omzet uit gaming en tachtig procent uit adtech. Die verhouding zal gelijk blijven. Over de beursnotering van zijn bedrijf zegt Aytekin stellig: ‘We zijn gepromoveerd naar de Champions League. Nu moeten we wedstrijden winnen.’

Azerion beursnotering AEX

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-10T09:56:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.