Mobiele operators hebben kapitaalhonger

MWC 2022

Dit artikel delen:

Foto: Alfred Monterie

Mobiele operators hebben tussen 2022 en 2025 wereldwijd een kapitaalbehoefte van meer dan zeshonderd miljard dollar. Daarvan gaat 85 procent naar 5G-netwerken.

Dit meldt de GSMA, de internationale telecombrancheverening en organisator van het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona dat vandaag na drie jaar weer de poorten opende. De bezoekersaantallen vallen zeker niet tegen. Beurzen blijven publiektrekkers.

Uit het Mobile Economy 2022 rapport van de GSMA blijkt dat de adoptie van 5G nu snel toeneemt. Naar verwachting bereikt het totaal aantal 5G-verbindingen dit jaar de een miljard. Behalve veel consumenten worden ook veel apparaten aangesloten.

Tegen het eind van dit jaar is 5G goed voor ongeveer een kwart van het totaal aantal mobiele connecties. Meer dan twee op de vijf mensen wereldwijd leeft dan binnen het bereik van een 5G-netwerk. Volgens de GSMA hebben 5,3 miljard mensen thans een mobiel abonnement. Dat is tweederde van de wereldbevolking.

Het rapport noemt het economisch herstel van de pandemie een van de oorzaken van de toenemende 5G-penetratie. Ook de toenemende verkoop van 5G-toestellen, betere dekking van netwerken en verhoogde marketing door mobiele operators dragen hiertoe bij.

De nieuwe uitrol van 5G-netwerken in grote markten als Brazilië, Indonesië en India leidt tot de massa-productie van vriendelijk geprijsde 5G-toestellen. Dat stimuleert tot een verdere groei van het aantal abonnementen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-28T17:23:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.