Fairphone haalt 49 miljoen euro op

Dit artikel delen:
Fairphone 3

Fairphone 3

Fairphone heeft bij bestaande én nieuwe aandeelhouders 49 miljoen euro losgepeuterd. Het extra kapitaal steekt de Nederlandse fabrikant van duurzame smartphones in productontwikkeling, de verbetering van de klantenservice en de versterking van zijn merkpositionering met extra aandacht voor eerlijkheid en duurzaamheid in de elektronica-industrie.

De financieringsronde staat onder leiding van de nieuwe aandeelhouders Invest-NL en het ABN Amro Sustainable Impact Fund en de bestaande aandeelhouder Quadia met zijn Regenero Impact Fund. Ook andere bestaande aandeelhouders Dalhap Doen Participaties en Pdenh doen mee. Een deel van de 49 miljoen is gebruikt voor de afwikkeling van bestaande leningen en een gedeeltelijke exit van de huidige aandeelhouders, waaronder Pymwymic en ruim honderd crowdfunders.

Fairphone gaat de financiering ook aanwenden om de integratie van duurzame en gerecyclede materialen in het volledige productassortiment te versnellen, bijvoorbeeld door uitbreiding van meer milieu-verantwoorde programma's voor mijnbouw in Afrika en Zuid-Amerika en eerlijke lonen in Azië.

Het Amsterdamse bedrijf staat bekend om zijn visie op duurzaamheid. Fairphone ontwikkelt smartphones die modulair zijn ontworpen. Dit betekent dat je alle onderdelen apart kunt vervangen, wat de levensduur van de toestellen verlengt. Hierdoor vermindert het elektronisch afval (e-waste) en het gebruik van waardevolle hulpbronnen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-07T11:46:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.