Mozilla maakt browser voor handcomputers

Dit artikel delen:

De Mozilla Foundation brengt een nieuwe variant van webbrowser Firefox uit die draait op handcomputers met Windows Mobile. De Minimo-browser is compleet met tabbladen, een favorietenmanager en ondersteuning voor RSS-feeds.

Volgens Minimo-maker Doug Turner is het de eerste browser voor Microsoft-PDA's die tabbladen heeft en webservices ondersteunt. Microsofts ingebedde besturingssysteem Windows Mobile (voorheen Pocket PC) heeft een eigen uitvoering van Microsofts webbrowser Internet Explorer. Daarvoor zijn wel uitbreidingen van derden beschikbaar die tabbladen toevoegen.

 

Doordat Minimo op hetzelfde platform is gebaseerd als 'grote broer' Firefox is het mogelijk om adblocker en greasemonkey aan de brower toe te voegen. Dergelijke aanvullingen moeten wel overgezet worden, maar dat is volgens Turner niet moeilijk.

De Mozilla-stichting heeft de afgelopen vier maanden het aantal medewerkers verviervoudigd naar veertig man. Verder is Firefox al 75 miljoen keer gedownload. Het e-mailprogramma Thunderbird van Mozilla is nu bijna 10 miljoen keer gedownload.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De eerste? Opera heeft dit al jaren, mét alle functies die in deze nieuwspost genoemd worden.

Voor zover ik weet is er nog geen Opera voor Pocket-PC (Windows Mobile), maar alleen voor Windows Mobile SmartPhone.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-29T14:03:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.