KPN legt 200 miljoen neer voor prijsvechter Youfone

Dit artikel delen:

KPN neemt de Nederlandse activiteiten van Youfone over voor tweehonderd miljoen euro. Youfone is een mobile virtual network operator (mvno), in 2008 opgericht met een hoofdzetel in Rotterdam. Het bedrijf levert voornamelijk aan particulieren. Youfone heeft geen eigen netwerk. De netwerkcapaciteit kocht het al die tijd in bij KPN. Het bedrijf zegt in Nederland ruim 540.000 klanten te hebben, die zowel mobiele als vaste diensten afnemen.

KPN noemt Youfone een 'snelgroeiende en uitdagende' telecomaanbieder met een 'onderscheidend merk'. Met deze overname versterkt KPN zijn positie in de mobiele en breedbandmarkt, met name in het deel van de prijsvechters. Youfone wordt toegevoegd aan het aanbod dat verder uit merken als XS4ALL, Solcon en Simyo bestaat. 

Beide bedrijven verwachten de komende jaren verdere groei te realiseren door voortzetting van het efficiënte bedrijfsmodel dat Youfone heeft neergezet. De Youfone-organisatie blijft zelfstandig opereren binnen KPN.

De overnamesom van circa tweehonderd miljoen euro lijkt aan de prijs, gezien de omzet- en winstcijfers van Youfone. Het Financieele Dagblad keek in het laatst beschikbare jaarverslag van Youfone Holding, dat van 2021, en schrijft dat deze houdstermaatschappij in dat boekjaar een omzet van 63 miljoen euro behaalde met een nettowinst van 6,5 miljoen. Saillant detail: Youfone ging in 2010 kopje onder en startte daarna door met hulp van investeerders.

België

Het bedrijf maakte begin 2021 zelfs zijn entree op de Belgische markt middels een (netwerk)samenwerking met telecomconcern Proximus. Deze tak gaat niet mee naar KPN. Een zegsman meldt dat de eigenaren van Youfone hiervoor een andere oplossing moeten zien te vinden: of doorgaan onder een andere naam of ook een koper voor deze activiteiten vinden.

De acquisitie van Youfone door KPN is nog wel onderworpen aan de gebruikelijke afrondingsvoorwaarden, inclusief goedkeuring van de mededingingsautoriteit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Mobility

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-06-22T16:00:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.