Rivaliserende clans begraven strijdbijl 802.11n

Dit artikel delen:

De strijd om 802.11n, de nieuwe standaard voor draadloze communicatie (WiFi) lijkt beslist. De beide rivaliserende clans van aanbieders hebben onlangs volgens on-line nieuwsdienst The Register besloten één en hetzelfde voorstel te doen aan de standaardenorganisatie IEEE.

Daarmee is ruim twee jaar na de officiële goedkeuring door IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) van de specs van 802.11g (54 Mbps) de basis gelegd voor de volgende generatie WiFi met een transmissiesnelheid van 100 tot 320 Mbps.

De beide groepen, TGn Sync en WWiSE sturen een eerste versie van hun gezamenlijke voorstel, ook onderschreven door een derde groep MITMOT, in september naar de IEEE. De finale versie volgt dan in november.

De strijd tussen de twee systemen en groepen leveranciers om 802.11n heeft bijna een jaar geduurd. WWiSE kreeg de steun van Texas Instruments, Broadcom, STMicro, Airgo en later Motorola en Nokia. TGn Sync telt Intel, Infineon, Cisco, Qoalcomm, Nortel, Mitsubishi, Sony, Panasonic, Philips, Samsung, Sanyo en Toshiba onder zijn leden.

De Task Group van IEEE heeft in maart en mei van dit jaar al twee maal gestemd over de rivaliserende voorstellen. TGn Sync kwam beide malen als overwinnaar uit de stemming tevoorschijn, maar met een te kleine meerderheid.

Om een impasse te voorkomen gaan de twee groepen aanbieders de (betrekkelijk geringe) verschillen tussen de twee voorstellen overbruggen in een gezamenlijk voorstel. Insiders verwachten dat een dergelijk voorstel zonder al te veel problemen de zegen zal krijgen van de IEEE 802.11n Task Force. Die zal als alles volgens plan verloopt de specificatie in januari 2006 onder zijn hoede nemen.x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-02T09:23:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.