BT Group benoemt Allison Kirkby als topvrouw

Dit artikel delen:

Allison Kirkby

De BT Group heeft de telecomveteraan Allison Kirkby tot chief executive officer (ceo) benoemd. De Schotse vrouw volgt voor eind januari 2024 Philip Jansen op. Haar hoofdtaak wordt het rendement te verbeteren op de omvangrijke investeringen die BT heeft gedaan in glasvezel-infrastructuur.

Allison Kirkby is sinds begin 2020 president en topvrouw van de Zweedse telecom provider Telia die actief is in Noord-Europa en de Baltische staten. Daarvoor bekleedde ze dezelfde functie bij het Deense telecombedrijf TDC (2018-2020) en Tele2 (2018-2020). Sinds 2010 zit ze in de telecomsector, waar z begon bij bij Virgin Mobile.

Daarvoor werkte ze twintig jaar in financiële en operationele functies bij de levensmiddelenindustrie Procter & Gamble. Ze begon bij de bierfabrikant Guinness. Volgens Adam Crozier, voorzitter BT Group chairmen, is met Kirkby een sterke leider aangetrokken die haar sporen heeft verdiend. Ze heeft diepe kennis van de telecomsector. In het verleden heeft ze meermalen bedrijven weten te transformeren.

Basissalaris

Het voormalige British Telecom kampt met het probleem dat enorme kapitaaluitgaven worden gedaan om het breedband-netwerk uit te breiden. Maar het rendement op die investeringen in glasvezel is laag. De Britse regelgeving maakt het moeilijk de prijzen te verhogen. Bovendien is de concurrentie zwaar. Ook EE (Orange), Virgin Media O2, Sky, TalkTalk, Vodafone en Altice zitten op deze markt. De laatste onderneming heeft een belang van 12,1 procent in BT waarmee ze de grootste aandeelhouder is. BT is sinds 1990 in Nederland actief met diensten voor de zakelijke markt.

Kirkby krijgt een basissalaris van 1,28 miljoen euro per jaar plus een bonus van 120 procent als ze goed presteert. De helft hiervan wordt in aandelen uitbetaald. Over meerdere jaren verspreid kan ze ook een premie in de vorm van aandelen krijgen die 200 procent van het salaris bedraagt. Al met al is ze - als het een beetje mee zit - na vijf jaar 500 procent van haar salaris in aandelen rijker.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Mobility

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-08-02T10:12:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.