RDI spreekt vandaag met Apple over straling iPhone12

Dit artikel delen:

De Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI; voorheen Agentschap Telecom) gaat vandaag in gesprek met Apple over de elektromagnetische straling van de iPhone12. Over twee weken moet duidelijk worden wat de vervolgstappen zijn. Dat laat een woordvoerder van de toezichthouder weten aan Computable.

Vorige week maakte de Franse telecomtoezichthouder ANFR bekend dat het toestel, dat sinds eind 2020 op de markt is, de Europese stralingsnorm overschrijdt, waarop een verbod volgde. De iPhone12 straalde in de Franse steekproef 5,74 Watt straling per kilogram lichaamsgewicht uit. De Europese norm ligt op 4,0 watt per kilogram. Inmiddels is de Franse toezichthouder op die ban teruggekomen. Apple heeft namelijk beloofd om via een software-update de straling terug te brengen tot de Europese norm.

RDI, onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, beschikt over het Antennebureau, een afdeling die controleert of de elektromagnetische straling van mobiele apparatuur aan de normen voldoet. Dat doet het bijvoorbeeld bij 5G-apparatuur. Het is niet bekend of ze ook specifiek gaan testen op de iPhone12. Dat is afhankelijk van de uitkomsten van het gesprek van vandaag.

Straling

Te veel elektromagnetische straling kan de gezondheid schaden. Daarom moet de straling van antennes voor mobiele communicatie onder een bepaalde grens blijven. Die limieten zijn gebaseerd op adviezen van wetenschappers en gezondheidsexperts.

Het RIVM en de Gezondheidsraad houden in de gaten wat wetenschappers ontdekken over de radiogolven voor mobiele communicatie en de gezondheid. Zijn er nieuwe inzichten, dan delen het RIVM en de Gezondheidsraad die met de overheid. Zij doen hun werk onafhankelijk van elkaar. In Nederland blijft de gemeten straling van netwerken van de overheid en telecomaanbieder tot nu toe onder de grenswaarden, stelt het RDI. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Geldt dit voor alle iPhone 12 toestellen zoals ook voor de iPhone 12 Pro of alleen het basismodel iPhone 12?

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Mobility

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-09-18T10:29:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.