Versatel trekt veel klanten voor ADSL2+

Versatel ziet het aantal ADSL2+-klanten sterk groeien. Het telecombedrijf heeft nu 19.000 aanmeldingen voor ADSL2+. Die klanten tekenen voor de Eredivisie-voetbaluitzendingen waar Versatel een licentie op heeft.

Die licentie geldt voor drie jaar. In die periode wil Versatel in Nederland vijfhonderdduizend ADSL2+-klanten aantrekken. Eind dit jaar moet de honderdduizend worden gehaald, meldt het telecombedrijf dat nu wordt overgenomen door Tele2.

 

Ruim 60 procent van de nu geboekte negentienduizend ADSL2+-gebruikers bestaat uit nieuwe klanten. Naast deze negentienduizend gebruikers van die nieuwe, snelle ADSL-variant heeft het duizend aanmeldingen voor zijn voetbalproduct via een satellietverbinding.

 

Deze cijfers kwamen naar buiten bij Versatels presentatie van de financiële cijfers vanmorgen. Voor het nu afgesloten tweede kwartaal meldt het bedrijf een omzet van 191 miljoen euro. Dat is een stijging van 33 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en een groei van 8 procent vergeleken met het eerste kwartaal dit jaar. De Nederlandse omzet is 'slechts' 12,5 procent gegroeid naar 74,6 miljoen euro.

 

Daarnaast is het totale bedrijfsverlies van 4 miljoen euro een jaar eerder omgezet in een bescheiden winst van 1,8 miljoen dollar voor het tweede kwartaal. In het eerste kwartaal dit jaar verloor Versatel nog 2,5 miljoen dollar.

 

Het ebitda-resultaat (inkomsten vóór aftrek van rente, belasting en andere posten) staat echter wel onder druk door de uitrol van de benodigde infrastructuur voor het zogeheten triple play (Internet, telefonie en televisie). Versatels ebitda is het afgelopen jaar 11 procent gedaald naar 15 miljoen euro. De uitrol van triple play heeft in de eerste helft van dit jaar al 46 miljoen euro gekost.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

leuk dat voetbal, alleen wachten wij al maanden op het bericht dat wij signaal hebben. Wij liggen te ver , volgens versatel van de centrale. Helaas voor ons.

Raymond

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-03T12:23:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.