Kritiek op VoIP-aftapeis van FCC VS

De mogelijkheid tot aftappen van VoIP maakt de verbinding kwetsbaar voor hackers en schendt bovendien digitale privacy en burgerrechten. Dit zeggen groepen die het niet eens zijn met de beslissing van de Federal Communications Commission om VoIP-verbindingen aftapbaar te maken.

“Wanneer je een derde partij toegang biedt tot een communicatiekanaal dat via Internet verloopt, creëer je gaten die er eerst niet waren. Het is een gevaar voor de stabiliteit en de veiligheid van het Internet”, zegt ceo Marc Rotenberg van het Electronic Privacy Information Center.

Bovendien zou de FCC niet bevoegd zijn bedrijven te verplichten hun VoIP-verbindingen open te stellen. De omstreden aftapeis is opgenomen in de Communications Assistance for Law Enforcement Act (CALEA), maar die zou alleen gaan over telefoonverbindingen en niet over andere verbindingen, zoals het Internet.

De FCC besloot vorige week dat VoIP-verbindingen onder de CALEA vallen. Daarom moet het mogelijk zijn om VoIP-verbindingen af te luisteren. Aanbieders hebben achttien maanden de tijd om hun verbindingen aftapbaar te maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-15T09:58:00.000Z Rian van Heur