WiFi is belangrijk voor de zakenreiziger

Een veelomvattend WiFi-netwerk in grote Europese steden is belangrijk voor de zakenreiziger om de vrije tijd optimaal te benutten. Dit zegt 86 procent van de namens HP geënqueteerde werknemers in het Europese mkb.

Benchmark Research deed in opdracht van HP onderzoek naar WiFi-gebruik in combinatie met zakelijke nreizen door het mkb. Het onderzoeksbedrijf voerde 500 telefoongesprekken met bedrijven in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Uit het onderzoek komt naar voren dat 71 procent van de werknemers in het mkb in de afgelopen 12 maanden een zakenreis heeft gemaakt. Het Nederlandse mkb is het meeste onderweg: 66 procent maakt geregeld zakenreizen.

Een deel van de respondenten (34 procent) denkt dat hun productiviteit stijgt als ze tijdens de reis meer tijd zouden hebben voor wat ontspanning en toeristische uitstapjes. Een draadloos netwerk is belangrijk voor die ontspanning. Bijna de helft van de respondenten denkt dat zij wel zouden uitgaan als ze via een draadloos netwerk informatie kunnen ontvangen op hun laptop of pda.

Het grootste gedeelte van de mkb’ers werkt in een hotelkamer, namelijk 67 procent. Restaurants en cafe’s komen respectievelijk op een tweede en derde plaats, gevolgd door wachtruimtes op vliegvelden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-17T11:38:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.