Ook Europese steden doen mee aan Wimax-project Intel

Dit artikel delen:

De Europese steden Dusseldorf, Gyor, Monaco, en Westminster starten met Intel een pilot om draadloze netwerken op te zetten met elk de grootte van hun hele grondgebied. In totaal werken 13 pilotsteden over de hele wereld mee aan het Digitial Communities-project van Intel.

De chipsfabrikant werkt ook samen met fabrikanten als Cisco, IBM en Dell. Intel hoopt door samen te werken met lokale overheden en bedrijven een brede toepassing van de WiMAX-technologie van de grond te krijgen. Het bedrijf verwacht dat over twaalf tot achttien maanden ongeveer honderd steden aan het project zullen meewerken.

“De ontwikkeling van de draadloze techniek geeft lokale overheden de mogelijkheid belangrijke zaken aan te pakken, zoals breedbandtoegang voor iedereen en effectieve overheidsdiensten”, zegt vice-president Anand Chandrasekher van Intel.

 

Het bedrijf werkt met deze steden samen om de voordelen zo optimaal mogelijk te benutten. Gemeentebesturen hopen door een alomvattend draadloos netwerk op te zetten het werk van onder meer politie, brandweer en woningbouwinspecteurs makkelijker te maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-22T10:15:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.