Intel: VoIP luidt tijdperk IP-services in

Intel voorziet dat IP-services een grote vlucht gaan nemen, met VoIP voorop. "VoIP is de eerste druppel van de aanstaande wolkbreuk van ip-aplicaties", zei VoIP-directeur Michael Stanford van Intel tijdens een VoIP-congres in San Franciso.

Volgens Stanford is VoIP niet alleen maar populair vanwege het goedkope bellen, maar biedt de techniek ook allerlei extra mogelijkheden, zoals videoconferencing en het delen van documenten. “VoIP heeft de kracht om onze manier van werken te veranderen”, aldus Stanford.

VoIP ontwikkelt zich steeds verder, voorspelt de Intel-topman. Hij verwees in zijn toespraak op het VoIP-congres naar de verkoop van VoIP-aansluitingen en gewone telefoonaansluitingen. Het afgelopen jaar zijn er net zoveel nieuwe VoIP- als nieuwe, gewone telefoonaansluitingen verkocht. Volgens Stanford duurt het nog maar even voordat meer mensen via VoIP bellen dan via een normale telefoonlijn.

VoIP is wel het meest veeleisend van alle ip-applicaties, stelt de Intel-directeur. Een netwerk moet dus geschikt gemaakt worden voor VoIP. Wanneer dat eenmaal gedaan is, zijn de andere ip-applicaties volgens Stanford 'nagenoeg gratis'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-23T16:28:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.