FCC geeft VoIP-leveranciers wat meer tijd

Dit artikel delen:

De Amerikaanse telecomwaakhond FCC (Federal Communications Commission) heeft de deadline voor het 911-decreet opgeschort. Hiermee krijgen VoIP-leveranciers wat ademruimte om van hun klanten bevestiging te krijgen dat VoIP vooralsnog niet geschikt is voor gebruik van het nationale noodnummer.

De FCC had eerder bepaald dat VoIP-aanbieders hun klanten bewust moeten maken van het feit dat telefonie via het Internet Protocol minder betrouwbaar kan zijn. Bovendien is met VoIP een voor hulpdiensten noodzakelijke kwestie als lokatiebepaling aanmerkelijk moeilijker en soms zelfs niet (tijdig) mogelijk. De VoIP-dienst geeft het thuisadres op, maar dat hoeft niet altijd de lokatie van de beller te zijn.

 

VoIP-leveranciers werden verplicht van hun klanten een retourbericht te krijgen waarin zij deze en andere beperkingen met betrekking tot 911 erkennen. In de meeste gevallen dient de VoIP-dienst afgesloten te worden indien de klant de bevestiging niet tijdig geeft.

 

De deadline voor deze operatie is nu dertig dagen opgeschoven en verloopt dus op 28 september dit jaar. Tot op heden hebben 1,5 miljoen Amerikanen gereageerd, maar minstens 100.000 VoIP-gebruikers resteren nog.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-29T13:01:00.000Z Jasper Bakker