Cisco moderniseert router-besturingssysteem

Dit artikel delen:

Cisco moderniseert het besturingssysteem van zijn routers. Het IOS (Internet Operating System) is nu modulair voor de moderne Catalyst 6500-serie routers.

De modulariteit van het besturingssysteem moet het voor netwerkbeheerders mogelijk maken efficiënter te werken. Het moet functionaliteit scheiden, policy-beheer automatiseren en eventueel herstarten van de router versnellen.

 

Cisco hoopt hiermee ook het probleem van upgrades aan te pakken. De recente rel rond beveiligingslekken in IOS, ontdekt door Michael Lynn, was mede ernstig doordat de reeds uitgebrachte patch nog nauwelijks was geïnstalleerd. Dat zou namelijk herstarten van de router vereisen en dus het wegvallen van de verbinding inhouden. Cisco had de patch echter ook zonder duidelijke omschrijving vrijgegeven, waardoor beheerders niet op de hoogte waren van de noodzaak ervan.

 

De modulaire aanpak voor IOS is afkomstig van de zware CRS-1 routers die Cisco in mei vorig jaar uitbracht. De onderliggende technologie is in de afgelopen drie jaar ontwikkeld. De 6500-routers krijgen in de loop van dit jaar meer van de geplande, geavanceerde functionaliteit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-30T10:25:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.