Forrester waarschuwt voor VoIP-hype

Onderzoeksbureau Forrester bevestigt dat VoIP (Voice over IP) de telecommarkt drastisch zal veranderen, maar dat dat nog wel even op zich laat wachten. Analist Maribe Lopez waarschuwt voor de hype in het nieuwe rapport 'VoIP liberates voice from the phone'.

Forrester stelt in het rapport dat VoIP weliswaar veelbelovend is en dat het gebruik ervan snel toeneemt. Toch zou het merendeel van de consumenten geen interesse hebben in een overstap van een reguliere telefoniedienst naar VoIP.

 

Dit ligt volgens de analist niet aan onwetendheid bij de doelgroep, maar aan een gebrek aan aantrekkingskracht. "De meeste leveranciers concentreren zich op een lage prijs en niet op aantrekkelijke toepassingen", aldus Lopez. De enige reden voor een overstap nu is het besparen van enkele tientallen dollars of euro's op een maandelijkse telefoonrekening.

 

De kracht van VoIP schuilt volgens Forrester in de ontkoppeling van telefoon en verbinding. Dit was eerder al deels de aantrekkelijkheid van GSM, waarbij de lokatie van de beller niet langer van groot belang was. Lopez verwacht dat VoIP pas momentum krijgt op het moment dat meer dan 50 procent van de Amerikaanse huishoudens breedband heeft. Dat gebeurt naar verwachting in 2007.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-30T14:08:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.