BIT sluit niet deuren bij bewaarplicht

Internetprovider BIT wil niet de deuren sluiten indien de bewaarplicht ervan komt. Directeur Michel van Osenbruggen laat weten: "Als er een volledige bewaarplicht komt, overweeg ik serieus om te stoppen." Daarbij doelt hij op zichzelf en niet op BIT.

Van Osenbruggen reageert hiermee op een artikel op nieuwssite WebWereld. Daarin wordt gemeld dat BIT de handdoek in de ring wil gooien, als de bewaarplicht voor internet-verkeer er komt.

 

De algemeen directeur benadrukt dat zijn uitspraak op persoonlijke titel was. Bovendien gaat het hem om het doorkomen van een vólledige bewaarplicht. "Ik zit nu tien jaar in het Internet-wereldje en vindt het leuk, maar hierdoor gaat de lol er wel een beetje van af", verklaart hij tegenover Computable.

 

"Wat ik wel gezegd heb en dat meen ik ook, is dat dit me zorgen baart. Als we dit allemaal normaal gaan vinden. We hebben vroeger toch zo'n grote bek gehad over regimes in Oost-Duitsland, over de Stasi en de KGB."

 

Van Osenbruggen uit zijn bezorgdheid over de maatschappelijke verschuiving die plaatsvindt, mede door nieuwe en gewijzigde wetgeving. "We doen nog wel wat ertegen, samen met partijen als Xs4all en Bits of Freedom. Maar hierdoor kom ik als ondernemer bijna niet toe aan mijn klanten, of aan innovatie, want daarvoor is BIT ontstaan."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-31T15:07:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.