Zoetermeer start proef met gsm-rampmelding

Dit artikel delen:

De ministeries van Binnenlandse Zaken en Economische Zaken starten komende week in Zoetermeer een proef met rampenmelding naar gsm's. Hiervoor wordt de cell broadcasting-technologie gebruikt waardoor geen nummers nodig zijn, maar een specifiek gebied wordt bestreken.

Cell broadcast verstuurt tekstberichten naar toestellen die zich in het aangewezen cel-gebied bevinden. Naast dit BZK-initiatief, burgeralermering geheten, wil de overheid de komende twee jaar proeven doen met meer diensten via deze vorm van massacommunicatie. Het ministerie van EZ heeft de leiding over dit initiatief.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Betrokken partijen voor de aansturing software zijn: LogicaCMG en BackStream.
Meer informatie is te vinden op www.spmm.nl , www.cb-diensten.nl , www.backstream.com en www.logicacmg.com


Cell Broadcast is de snelste manier om in geval van calamiteiten infromatie te communiceren naar honderd duizenden / miljoenen mensen - met een mobieltje - tegelijkertijd, binnen 2 a 3 minuten. Alle GSM gecertificeerde mobiele toestellen die in Nederland verkocht zijn of worden, moeten in principe in staat zijn dit Cell Broadcast bericht te ontvangen. Bij de modernere toestellen kan tevens een bericht opgeslagen worden. Dat is vrij eenvoudig in te stellen door de gebruiker. In Zoetermeer wordt kanaal nummer 920 gebruikt.
Nederland is niet het enige land ter wereld waar Cell Broadcast wordt gebruikt voor alarm berichten, maar wel het eerste land waar met meerdere operators tegelijkertijd een bericht kan worden verstuurd. Dit wordt via een operator samenwerking gedaan bij SPMM: www.spmm.org. Zie ook http://cell-broadcast.blogspot.com

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-10-05T13:20:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.