Ruzie isp's VS blokkeert toegang tot websites

Dit artikel delen:

De klanten van de twee grootste isp's (Internet service providers) in de Verenigde Staten krijgen geen toegang meer tot sommige websites. Level 3 Communications en Cogent Communications hebben vanaf woensdag geen koppelingsovereenkomst (peering) meer.

Bij een koppelingsovereenkomst gaan twee isp’s akkoord om hun netwerken aan elkaar te koppelen om Internetverkeer uit te wisselen. Gebruikers van de ene isp surfen dan op enig ogenblik op het netwerk van een andere isp. Dit is efficiënter voor het Internetverkeer. Als beide bedrijven even groot zijn, wordt er geen financiële overeenkomst getekend.

Volgens Level 3 is de overeenkomst met Cogent niet langer meer geldig, omdat Level 3 groter zou zijn dan Cogent. Level 3 vindt daarom dat Cogent een deel van het verkeer moet betalen. CEO van Cogent Dave Schaeffer is het niet eens met die bewering. Volgens hem is het netwerk van Cogent net zo groot als dat van Level 3. Het is daarom niet nodig om voor de koppeling te betalen.

Cogent geeft nu iedere gebruiker van Level 3 een gratis abonnement als die sites gehost door Cogent niet te zien krijgt. Cogent hoopt zo gebruikers van Level 3 naar zich toe te trekken. “We hopen zo dat het probleem zichzelf oplost. Of Level 3 overweegt haar beslissing of klanten van Level 3 komen naar ons”, zegt Schaeffer. Een woordvoerder van Level 3 zegt dat het bedrijf de beslissing niet in heroverweging neemt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-10-06T14:15:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.