Motorola en PalmSource tekenen voor Linux op mobieltje

Motorola en PalmSource (de verzelfstandigde besturingssysteemkant van Palm) sluiten zich aan bij het initiatief van de OSDL (Open Source Development Labs) voor het verbeteren van Linux voor geavanceerde mobiele telefoons.

De twee bedrijven zijn een belangrijke aanwinst voor het Mobile Linux Initiative. Eerder zijn al Linux-bedrijven en leveranciers van ingebedde hardware toegetreden.

 

Daaronder bevindt zich ook Trolltech, producent van grafische interfaces voor Linux op mobiele apparaten. Mede-oprichter Eirik Chambe-Eng zegt dat het momentum voor Linux op telefoons toeneemt, maar dat er behoefte is aan coördinatie.

 

Dergelijke apparaten zijn tot op heden vooral populair in opkomende markten, zoals Azië. Zo heeft Motorola in China al zo'n drie miljoen Linux-telefoons geleverd, draaiend met software van Trolltech. De doorbraak in het Westen moet nog op gang komen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-10-18T10:49:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.