MIT en Nokia starten onderzoekscentrum

MIT start samen met Nokia een nieuw onderzoekscentrum dat onderdeel wordt van het Computer Sience and Artificial Centre Cambrigde.

De bedrijven willen zich met het onderzoekscentrum vooral richten op het modernste van het modernste in mobiele computers en communicatie. Onderzoekers gaan kijken naar nieuwe op spraakgerichte interfaces, energiezuinige hardware en draadloze communicatie technieken.

De onderzoekers willen ook gebruikmaken van het ‘semantic web’ om een nieuwe manieren van informatiebeheer te ontwikkelen. Het symentic web is een nieuwe vorm van het World Wide Web, waarbij informatie aan elkaar is gelinkt aan de hand van (inhoudelijke) relevantie. Volgens Nokia en MIT kunnen onderzoekers zo makkelijker apparaten ontwikkelen die informatie leveren waar de gebruiker om vraagt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik weet het natuurlijk niet zeker, want ik ken het originele bericht niet. Maar "state of the art" vertalen met "status van kunst" lijkt me iets te letterlijk opgevat. In het Engels wordt "state of the art" gebruikt om aan te duiden dat het om de nieuwste en meest geavanceerde ontwikkelingen gaat, in dit geval op het vakgebied van mobiele computers en communicatie.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-10-31T11:47:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.