Nieuw protocol voor Wifi in openbaar vervoer

Dit artikel delen:

Onderzoekers van de Universiteit van New South Wales ontwikkelen een nieuw intelligent protocol voor draadloos internet dat bedoeld is voor het openbaar vervoer.

Passagiers moeten goedkoper en met een lager energieverbruik draadloos kunnen internetten. Het protocol wordt het OCEAN-protocol (On-board Communication Entertainment and Information) genoemd en kan worden ingebouwd in routers die zich in bussen en treinen bevinden.

Volgens professor Mahbub Hassan van de School of Computer Science and Engineering wordt dezelfde technologie gebruikt in de 3200 Series router van Cisco, die in een auto ingebouwd kan worden. “Maar deze router heeft niet de capaciteiten die wij aan het ontwikkelen zijn voor het OCEAN-project. Ons project behelst niet het ontwikkelen van een router, maar het ontwikkelen van een oplossing voor efficiëntere informatietoegang in het openbaar vervoer”, aldus Hassan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-11-02T11:48:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.