Microsoft doet eerste overname voor Live-strategie

Dit artikel delen:

Microsoft steunt zijn dinsdagavond onthulde nieuwe Internet-strategie met een eerste overname. De Windows- en Office-producent koopt voor een onbekend bedrag de FolderShare-dienst van het Texaanse ByteTaxi.

Microsoft wil zijn producten, onder de noemer Live, voorzien van extra online-functionaliteit. De nieuwe Internet-strategie omvat dus niet het aanbieden van applicaties die geheel online zijn, maar worden uitgebreid met persoonlijke Internet-mogelijkheden.

 

De nu ingekochte FolderShare-dienst maakt het mogelijk grote bestanden - te groot voor e-mail - te delen. Het wordt toegevoegd aan Windows Live, wat een verzameling online-diensten is die voor een groot deel bestaat uit huidige MSN-diensten. Microsoft-topman Bill Gates demonstreerde bij de aankondiging van de Live-strategie al een soortgelijke filesharing-dienst.

 

Verder koopt Microsoft ook VoIP-bedrijf media-streams.com. Dat Zwitserse bedrijf telt 23 werknemers en gaat voor een niet onthuld bedrag over naar Microsoft, die VoIP wil combineren met onder meer Office. De softwarereus kocht in augustus al VoIP-onderneming Teleo.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-11-04T11:41:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.