Amsterdam haalt Bbned aan voor glasvezelnet

De gemeente Amsterdam heeft gisteren zijn plannen uiteengezet voor een glasvezelnet dat de stad moet bedekken. Bbned is aangetrokken om het netwerk te exploiteren.

De gemeente hield gisteren een persconferentie waarin de uitrol van het Glasvezelnet Amsterdam (GNA) werd onthuld. Amsterdam heeft in Europees verband twee aanbestedingen uitgezet; één voor de aanleg en één voor de exploitatie. Eerstgenoemde is gewonnen door BAM/Drake, terwijl de tweede naar Bbned gaat.

 

Komend jaar moeten de eerste 40.000 aansluitingen al zijn gerealiseerd. Dit is in de stadsdelen Zeeburg, Oost/Watergraafsmeer en Osdorp. Zeeburg was in 2002 al uitverkoren als startpunt voor het GNA. De uitrol moet eind 2007 compleet zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Verspilling van gemeenschapsgeld, echt een schande! Waar is dit in godsnaam voor nodig? Het is niet eens bekend hoe snel we maximaal kunnen over koperlijnen. Met ADSL2+ halen ze momenteel 24 Mbit snelheid, welke toepassing heeft er meer bandbreedte nodig?
De politici die dit bedenken moeten direct op straat gezet worden, hun incompetentie begint echt ondraaglijk te worden.

Niet zo ouderwets Jeroen, It`s the future.....
Ik denk dat dit een hele goede stap in de goede richting is, strax kunnen we telefonie en tv/video on demand etc. doen, zonder dat je over je lijnlengte hoeft te tobben.
De kwaliteit is bovendien 10x beter en betrouwbaarder.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-11-04T12:03:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.