New York wil verbod op slecht beveiligde Wifi

Dit artikel delen:

Slecht beveiligde draadloze netwerken zijn straks in New York verboden. Nieuwssite News.com meldt dat bestuurders van Westchester County hiertoe een voorstel hebben ingediend.

Het gaat om draadloze netwerken die publieke toegankelijk zijn en geen firewall hebben. De wet omvat alle netwerken, zowel van bedrijven als van particulieren, maar maakt niet duidelijk of de firewallsoftware aan bepaalde kwaliteitseisen moet voldoen. Als er geen firewall aanwezig is, moet een boete van 250 tot 500 dollar worden betaald.

De wet volgt na een tocht van een aantal ambtenaren door New York. Zij vonden binnen een half uur 248 openstaande draadloze netwerken. De helft hiervan was niet goed beveiligd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het beveiligen van draadloze netwerken zouden ze in Nederland ook moeten verplichten.
Bij veel scholen in Nederland staan tegenwoordig zo de deuren open. Ga met een laptop naast een school zitten en je kunt gevoelige gegevens naar binnen halen (als je een beetje handig bent).
Bij veel draadloze netwerken worden WEP encryptie en MAC adres beveiliging vergeten.

Tevens kan op deze manier iedereen die misbruik wil maken en niet getraceerd wil worden van een onbeveiligd netwerk in de buurt gebruik maken.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-11-08T10:56:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.