Bellen via VoIP vervijfvoudigd in 2005

Dit artikel delen:

Het aantal minuten dat via VoIP gebeld wordt zal in 2005 vijf keer zoveel zijn dan het aantal minuten VoIP-bellen in 2004. Dat zegt onderzoeksbureau IDC.

IDC onderzocht de markt voor VoIP in elf landen in Oost- en Centraal Europa, met uitzondering van Rusland. IDC denkt dat de besteding aan VoIP dit jaar zal verdubbelen vergeleken bij de bestedingen in 2004. In 2006 zal de besteding aan VoIP nog met 80 procent groeien, zegt IDC.

“De snelle ontwikkeling van breedband in 2004 en 2005 geeft VoIP-providers een goede basis van gebruikers die met de technologie om kunnen gaan” zegt senior-analist Emir Halilovic.

In Polen wordt het meeste via VoIP gebeld. Hongarije volgt op een tweede plaats. Op de derde plek staat Tjechië. Van het totale aantal minuten dat in Centraal en Oost-Europa via VoIP gebeld werd, werd 47 procent gebeld in die top drie-landen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Is dit heel interessant voor Nederland?

Dus je vraagt of telecommunicatie interessant is voor Nederland?
Duh...

Telecom is wel interessant voor NL. Maar Telecomontwikkelingen in landen in Oost- & Centraal Europa gebeuren in een heel andere omgeving en tegen de achtergrond van een totaal andere historische telecom ontwikkeling dan in NL. Dus niet zo relevant om te vergelijken nee!

Bevalt mij prima, nooit meer terug. De kosten 50% tot 60% minder. Er komen andere tijden voor KPM

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-11-11T12:04:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.