Cerf spreekt zich uit voor neutraliteit Internet

Dit artikel delen:

Internetpionier Vinton Cerf spreekt zich in een brief aan het Amerikaanse Congres uit voor neutraliteit van het Internet. Cerf werd gehoord vanwege de nieuwe telecomwet in de Verenigde Staten.

Omdat Cerf diezelfde dag ook een lintje kreeg uitgereikt, was hij niet aanwezig bij de hoorzitting. Hij schreef daarom een schriftelijke reactie. “De opmerkelijke sociale impact en het economische succes van het Internet komt hoofdzakelijk door de architectuur van het Internet. Het is zo ontworpen dat nieuwe content niet door een gatekeeper gecontroleerd wordt”, schrijft Cerf.

Cerf denkt dat de wet het Internet zoals we dat nu kennen schade berokkent. Hij schrijft dat door de nieuwe wet breedbandproviders controle krijgen over het Internet. “Telefonie-aanbieders kunnen ook niet beslissen naar wie klanten kunnen bellen; netwerkoperators zouden ook niet mogen beslissen wat klanten online doen.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Gaan ze ons nog meer laten betalen voor ons internet? Kost het nog niet genoeg aan enkel onze provider?? Het gaat er gewoon voor zorgen dat het internet op iedereen zijn zenuwen gaat werken!! Ik vind dat men het internet moet laten zoals het nu is, het is gewoon PERFECT zo!!! Dit is weer om er zoveel mogelijk geld uit te gaan halen en wie gaat er weer de dupe van zijn? Wij, de gewone mens die niet zonder het internet kan!!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-11-14T10:33:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.