Consortium wil Linux voor mobieltjes standaariseren

Dit artikel delen:

Elf bedrijven, waaronder PalmSource en Orange hebben een consortium opgericht om Linux voor de mobiele telefoon te standaardiseren.

Het Linux Phone Standard Forum (LIPS) wil een besturingssysteem maken dat vergeleken kan worden met het Windows Mobiel Smartphone OS van Microsoft. De standaardisatie moet ervoor zorgen dat de Linux-code niet voor ieder mobieltje aangepast moet worden. Linux moet zo een beter alternatief op de mobiele markt worden.

“Er is een alternatief nodig voor Microsoft en Symbian. We willen fragmentatie voorkomen en een standaard introduceren die ervoor zorgt dat Linux-telefoons sneller, goedkoper en beter uitwisselbaar worden”, zegt LIPS-bestuurslid John Ostrem.

Het consortium ontwikkelt eerst standaarden voor standaardtelefoons. Later moeten er ook standaarden komen voor andere, geavanceerdere telefoons. Het eerste softwareprofiel voor standaardmodellen is gepland voor het eerste kwartaal van 2006.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-11-15T11:09:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.