China wil bellen via internet blokkeren

China heeft de eerste stappen gezet in het blokkeren van bellen via internet. Een Chinese telefoonprovider heeft software van het Amerikaanse bedrijf Verso Technologies gekocht dat het mogelijk maakt computer-naar-telefoon-gesprekken te blokkeren.

“Verso heeft een testovereenkomst met een provider in China. De klant heeft gevraagd om de naam anoniem te houden. Dat doen wij totdat de test is afgelopen”, aldus de directeur van Verso.

In september schreef de krant Beijing Business Today dat China Telecom, de grootste provider voor vaste telefonie in China, gesprekken van telefoonserviceproviders wil blokkeren, omdat het zorgt voor verliezen. Volgens de krant test China het blokkeren van gesprekken van computer-naar-telefoon en computer-naar-computer in Beijing, Shanghai, Guangzhou en Shenzhen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het is een oud verhaal, dat bovendien grotendeels onwaar is:
http://www.chinaherald.net/2005/11/internet-verso-sells-vapourware-says.html

Het is mij uit dit artikel niet duidelijk geworden of het hier gaat om een zakelijke beslissing van 1 telecombedrijf, of dat het deel uitmaakt van de politiek van de staat China. In het laatste geval is dat (voor de chinezen) een slechte ontwikkeling. Als het alleen de keuze is van 1 bedrijf, kies dan een ander bedrijf.

Ik zit nu in shanghai en zowel skype als voipbuster werken hier prima dus de test is afgelopen of het werkt voor geen meter

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-11-30T11:15:00.000Z Rian van Heur