Gemeente Utrecht geeft achterstandsgezinnen pc

Gemeente Utrecht startte gisteren met een computercursus voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. In september krijgen deze gezinnen een gratis pc thuis afgeleverd.

Gezinnen met een U-pas (een kortingspas voor Utrechtse gezinnen met een jaarinkomen onder de twintigduizend euro) konden tot 30 juni een aanvraag indienen als hun kind in september begint op het voortgezet onderwijs. Voorwaarde is wel dat de kinderen de cursussen die de gemeente aanbiedt, gaan volgen. "Er zijn tussen de 420 en 450 aanvragen binnengekomen", meldt Sandra Sluijter van de Gemeente Utrecht. De gemeente is voornemens om het project drie jaar te laten lopen, van 2006 tot en met 2008, waarbij er ieder jaar geld wordt uitgetrokken om kinderen uit achterstandsgezinnen van computers en scholing te voorzien. Gemeente Utrecht blijft de uitvoering van het project doorlopend evaluaren. Dit jaar heeft het 500.000 euro beschikbaar gesteld.

MegaSellers Automatisering verzorgt de logistiek binnen het project. Ongeveer twaalf mensen zijn vanaf september druk met het afleveren en installeren van de computers bij de kinderen thuis. De komende drie jaar zorgen zij ook voor de ondersteuning van de uitgeleverde pc’s.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik vind dat dit landelijk moet gelden.
Mijn dochter heeft een jaarsalaris van bruto 18.000,-- euro en mijn kleindochter (nu groep 7) heeft ook dringend een computer nodig, maar helaas niet haalbaar voor haar.
Groeten,
Margriet Hofman

Ëen prima zaak. Ook kinderen uit achterstandsgezinnen moeten een kans krijgen om met een pc te leren werken. De koppeling met een cursus als voorwaarde is perfect. Laten meer Nederlandse gemeenten het voorbeeld van Utrecht volgen. Een relatief kleine investering voor een gemeente.

Goed initiatief, alleen die eeuwige inkomensdiscriminatie ! Wat is dat voor een gemakzuchtige oplossing om een bepaald inkomen ( of leeftijd of geslacht of afkomst ) als voorwaarde te stellen ? Het zorgt ervoor dat mensen die nét ui de boot vallen doorgaans overal nét buiten de boot vallen. Als er zoveel geld mee gemoeid is kan een eerlijke beoordeling er toch ook nog wel van betaald worden ?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-07-07T11:28:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.