Ict-opleidingen doen op studiebeurs weinig aan werving

De ict-opleidingen hebben weinig extra acties georganiseerd op de studiebeurs om studenten te werven. Wel staat het HBO-i, de overkoepelende organisatie voor HBO ict-opleidingen in Nederland alleen met meiden op de beurs.

Het ROC Midden Brabant reageert verbaasd als Computable vraagt waar we de vragen over ict kunnen stellen. “Volgens mij doen we geen ict-opleidingen”, zegt de jongen op de stand. Toch hangt boven de stand een groot bord met ‘systeembeheer’. Na even zoeken blijkt dat er geen aparte balie te zijn voor ict, terwijl die er voor zorg en recreatie wel zijn.

Ook de decanenstand heeft nog weinig vragen gehad over ict-opleidingen. De Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) is wel ontzettend enthousiast over de beurs. “Er komen continue vragen over de opleiding communicatie en multimedia design”, vertelt Jopie Colet van de school. Ze had het wel fijn gevonden als de stand er wat anders had uitgezien. Nu hangt er een groot bord ‘informatie- en communicatie technologie’ boven de stand. “Net liepen hier nog meiden langs die zeiden oh nee dat is me teveel wiskunde”.

De Hogeschool Leiden heeft wel heel veel vragen over ict gehad. Daan Blaauw, zelf student Informatica aan de Hogeschool, krijgt vooral veel vragen over wat de studie inhoudt. “Zelf vertel ik er dan bij dat het echt niet alleen programmeren is. Maar dat de studie veel meer facetten heeft”, zegt hij.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Nou er worden 4 instellingen genoemd en 3 werven enthousiast. De kop dekt de lading niet. Jammer!

Ben benieuwd aan wat voor acties de schrijver van het artikel denkt. Dan kunnen we daar wellicht iets mee doen voor de volgende keer

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-10-12T13:10:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.