Nieuwe portaalsite voor basisscholen

De nieuwe dienst MijnBasisschool.nl biedt basisscholen de mogelijkheid een website, schoolintranet, elektronische leeromgeving en bekwaamheidsdossiers bij te houden. De Algemene Vereniging van Schoolleiders (AVS) ondersteunt het initiatief.

MijnBasisschool.nl werd tijdens het congres van de Algemene Vereniging van Schoolleiders (AVS) geïntroduceerd. De dienst is opgezet door ict-dienstverlener Wortell. Scholen kunnen via MijnBasisschool.nl een website aanmaken, die anoniem te bezoeken is. Ook kan er een besloten deel worden opgezet, voor medewerkers van de school. Hier kunnen onder meer bestanden gedeeld worden, klassenboeken worden bijgehouden en verjaardagskalenders en telefoonlijsten worden opgesteld. Ook is er een elektronische leeromgeving opgenomen, die bedoeld is voor leerlingen en leerkrachten.

De AVS en de Nederlandse Schoolleiders Academie hebben gewerkt aan het onderdeel waar bekwaamheidsdossiers kunnen worden bijgehouden. Iedere school moet, in verband met de wet BIO, een bekwaamheidsdossier aanleggen voor hun leraren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-03-28T11:12:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.