Managed hosting door True

Radboud test werkplek-planner Planon

 

Studenten van de Nijmeegse Radboud Universiteit testen planningssoftware waarmee ze een werkplek of studieruimte kunnen reserveren. De software van leverancier Planon is beschikbaar via een app en zuilen op de universiteit. Volgens de leverancier zijn de studenten enthousiast. In de eerste acht dagen van de pilot zijn vierhonderd reserveringen en elfhonderd bezettingsuren vastgelegd.

Om als student productief te kunnen zijn, moet je kunnen beschikken over een studieruimte die past bij je werkzaamheden. Het helpt natuurlijk niet als je naar de universiteit moet komen om te ontdekken dat er geen pc, stiltewerkplek of groepsruimte beschikbaar is. De dynamiek in het hedendaagse studentenleven vraagt om een passende oplossing', stelt Planon.

Marloes Hermsen ict-consultant bij Radboud Universiteit vertelt dat er momenteel verschillende tools getest worden die de universiteit kunnen helpen de beschikbaarheid van studiefaciliteiten inzichtelijk te maken. 'Daarbij vragen we onze studenten continu om feedback wat beter of anders kan.' Nu kunnen studenten eenvoudig online of via een touch screen een werkplek vinden en claimen. Daarnaast kunnen studenten met de Planon Apps een qr-code scannen om een werkplek te reserveren.


Hermsen: 'De beschikbaarheid van werkplekken - en de universiteitsbibliotheek in het bijzonder - is voor ons altijd een aandachtspunt geweest. Om inzicht te krijgen in de perceptie van studenten rondom de beschikbaarheid van werkruimtes is er in 2012 een enquête uitgevoerd. Daaruit bleek dat studenten regelmatig naar huis vertrokken, omdat er geen geschikte werkplek beschikbaar was. Samen met de leverancier van de planningstool zijn we een pilot gestart om deze situatie grondig te verbeteren.'

Rapportages

'Tijdens de pilotfase hebben we de mogelijkheid om de oplossing zo goed mogelijk af te stemmen op de behoeftes en wensen van studenten. Op basis van de rapportages uit onze Planon-oplossing krijgen we inzicht in de werkelijke bezetting. Dat biedt ons de handvatten om in de toekomst het aantal no-shows (gereserveerde plekken die leeg blijven red.) te verminderen en de optimale bezetting te verhogen', aldus Hermsen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5236483). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×