Oracle Academy adopteert tien basisscholen

Samenwerking met Stichting Code Uur voor kennismaking ict-onderwijs

Basisschool

Onderzoek door de Grand Coalition van de Europese Commissie heeft uitgewezen dat in 2020 ruim negenhonderdduizend vacatures in Europa niet vervuld kunnen worden omdat er niet de juiste vaardigheden beschikbaar zijn. Oracle Academy adopteert daarom tien basisscholen. Die basisscholen krijgen iedere week een uur programmeren aangeboden.

Oracle steunt de Stichting Code Uur, een organisatie die programmeren op basisscholen in Nederland wil promoten. Oracle gaat in de uren leerlingen van de groepen 7 en 8 de basisprincipes van programmeren en coderen bijbrengen.  

Frans en Java

'De digitalisering heeft een enorm effect op de arbeidsmarkt', aldus Ronilla Snellen, directeur bij Stichting Code Uur. 'Banen van nu bestaan in de toekomst niet meer en er is steeds meer behoefte aan technologische expertise. We zijn dan ook erg blij dat Oracle Academy ons hierbij ondersteunt. Kinderen worden nu nog onvoldoende opgeleid voor de toekomst en programmeren is een belangrijke nieuwe taal. Voorheen leerden we Frans, Duits en Engels nu is er Java en Scratch'.
 
'Programmeren leert kinderen creatief en logisch te denken,' aldus Jane Richardson, directeur Oracle Academy EMEA. 'Het wordt steeds belangrijker om computergebruik te begrijpen om te slagen in de moderne mondiale arbeidsmarkt. Ook vanwege het feit dat er veel jaren ict-onderwijs vooraf gaan bij de opleiding tot computer-wetenschapper, is het belangrijk dat de digitale vaardigheden in een vroeg stadium in de ontwikkeling van leerlingen worden onderwezen. We zijn verheugd om samen te werken met Stichting Code Uur om zo in onze gezamenlijke opdracht, het bevorderen van ict-onderwijs, te slagen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

900.000 vacatures lijkt me erg veel, maar waarom het dogma van "vacature"? Waarom niet uitgedrukt in fte of rollen? Wie is "Grand Coalition? Is dit al TTIP?
Heb ook de indruk door sourcers liever wachten tot een permanente plaats wordt ingevuld door een laagbetaalde (€14 euro) klerk.
Wacht maar als Business3.0 gebruik makend van real-time big data streaming wordt ingevoerd. Dan blijven er nog maar een paar innovators over..
En verder waarom alleen de systeemtaal JAVA?
Deze wordt door allerlei combinaties van in-memory dbms en lichte vorm van server- en client-side scripting ingehaald!
uw ideeen ook graag!
mvg
edgar

"Programmeren leert kinderen creatief en logisch te denken", aldus Jane Richardson.

Geniet maar van die tijd, want als je gaat werken leren ze het je juist weer af :-P

"De digitalisering heeft een enorm effect op de arbeidsmarkt."

BINGO!

Vroeger, toen logisch en creatief denken nog heel gewoon was ging het om automatiseren. Zal niet in gaan op programmeerparadigma's maar heb mijn kinderen kennis laten maken met scratch en mijn dochter uit groep 5 had dit vrij snel door.

Nu haar nog uit al het kapotte speelgoed gekanabaliseerde componenten draadjes leren solderen en de verschillende onderdelen leren kennen. Probleem met Raspberry Pi zijn tenslotte die hele kleine schroefjes, zoiets als de kleine lettertjes in de contracten van Oracle.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-04-22T10:37:00.000Z Annemiek Sprado