Kinderen enthousiast tijdens Code Camp

Kinderen bezig met programmeren tijdens Code Camp

Tijdens een ingekort programma van Code Camp maakten ruim zestig kinderen, tussen zes en veertien jaar, kennis met de digitale wereld en de concepten daar omheen. Tijdens de eerste Code Camp in Nederland op zaterdag 25 april was er veel enthousiasme bij zowel de kinderen als bij de ouders. Het evenement werd in een pand van bol.com georganiseerd door Code Avengers.

Het doel van Code Avengers, de organisatie achter Code Camp, is om kinderen op een leuke manier kennis te laten maken met ict. Normaal gesproken duurt een Code Camp drie à vier dagen, waarin de deelnemers een site of app leren bouwen. Het evenement dat zaterdag werd georganiseerd was een speciaal ingekort programma.

Tijdens dit programma kregen de kinderen spelenderwijs les in programmeren en in wiskundige zaken als ascii code, pixels en hoe een computer dat opslaat. Dit leerden zij door met een robot bezig te gaan, codetaal te ontcijferen, wedstrijdjes te doen in samenwerken en sorteren, figuren en digitale vlaggen te maken en hun eigen computerspelletjes te maken. De oudere kinderen hebben ook nog quizvragen geprogrammeerd in Javascript.

‘Het enthousiasme is enorm, zowel bij de kinderen als bij de ouders’, zegt Inge Peters van Code Avengers. ‘Hoewel het de kinderen in eerste instantie zo gemakkelijk leek om met een robot te communiceren, waren zij verbaasd over hoe moeilijk dit eigenlijk was. De ascii-codetaal leek daarentegen moeilijk, maar bleek vooral leuk en spannend. Zelf een spelletje maken bleek voor de jongsten favoriet. Terwijl de ouderen vooral het echte programmeren in Javascript leuk vonden.’

Online lessen Code Avengers

Veel ouders hebben aan Code Avengers laten weten dat hun kind thuis doorgaat met de lessen en dat ze graag meer wilden leren. De lessen van Code Avengers kunnen online dan ook gemakkelijk thuis worden gevolgd. Peters legt uit dat ouders kunnen volgen wat hun kind doet via een module die speciaal voor hen en leraren is ontwikkeld. ‘De lessen worden afgewisseld met spellen en quizvragen om de kennis nog eens te herhalen.

Code Avengers biedt op dit moment online lessen in html, css, Javascript en Python. De basis van deze talen wordt ook in een Code Camp geleerd.

Code Camp organiseren?

De Code Camps worden vanaf nu ook in Nederland georganiseerd. Dit kan in vakantietijd en bij bedrijven in-huis, zoals afgelopen week bij bol.com. Bedrijven die interesse hebben in een Code Camp bij hen in-huis kunnen een mail sturen naar Code Avengers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een beetje ruiken aan het programmeren is leuk voor de kids echter als je ze verteld dat ze later dit 4 jaar lang tijdens hun studie moeten doen om vervolgens voor een laag salaris met risico van outsourcing en het wegautomatiseren van hun eigen job bedanken ze je liever.


Nee beter een baan in de monarchie, verdient beter, afwisselender werk en nooit gezeur dat het niet werkt.
Eisen: je moet je kunnen voortplanten

Mooi initiatief. En kijk ook eens naar http://www.bendoobox.nl/ om kinderen op een leuke manier met IT in aanraking te brengen!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-04-28T11:54:00.000Z Birgit Bunt