Neelie Kroes opent Girlsday 2016

Neelie Kroes, frontvrouw van Startupdelta, geeft op donderdag 14 april het startschot voor Girlsday 2016. Tijdens deze dag maken meisjes kennis met bèta, techniek en ict. Hiervoor openen honderden bedrijven de deuren voor bijna tienduizend meisjes in de leeftijd van tien tot vijftien jaar.

In heel Nederland gaan bijna tienduizend meisjes tijdens Girlsday aan de slag met (interactieve) workshops bij honderden bèta-, technische en ict-bedrijven en -afdelingen. Daarbij ontmoeten ze vrouwelijke professionals. In de Rai opent Kroes de dag in de aanwezigheid van zestig meisjes. Zij zullen daar bij diverse activiteiten en workshops hun eigen applicatie ontwikkelen.

Andere voorbeelden van de activiteiten zijn het virtueel lassen en 3D-tekenen bij Caterpillar en het meedoen aan optische experimenten voor nieuwe kunstlenzen bij staar bij Abbot Medical Optics. Bij het Waterschap Drents Overijsselse Delta denken meisjes mee over een oplossing voor de ‘plastic soep’.

Girlsday

In Nederland kiezen nog steeds te weinig jongeren en vooral te weinig meisjes voor bèta, techniek en ict. Girlsday is één van de activiteiten van VHTO om de participatie van meisjes in deze sectoren in Nederland te vergroten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-17T10:13:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.