IT Talent College verhuist naar Den Haag

IT Talent College, Jesse van Dijk

IT Talent College, een educatieve initiatief voor it-studenten en jonge professionals, verhuist naar Den Haag. Per 18 mei worden de colleges gegeven vanuit het Haagse poppodium Het Paard van Troje. De Locoburgemeester Ingrid van Engelshoven tekende hiervoor een samenwerkingsovereenkomst. Zij werd benoemd tot erelid van het initiatief.

De Gemeente Den Haag is overtuigd van de meerwaarde van IT Talent College. Dit omdat it en tech één belangrijke economische cluster van de gemeente is. Van Engelshoven: ‘Talent is belangrijk voor gemeente Den Haag omdat het dynamiek met zich meebrengt. Den Haag zet zich dan ook op verschillende manieren in om talent aan de gemeente te binden. Het initiatief van IT Talent College draagt daar aan bij én aan de ontwikkeling van Den Haag als internationale studentenstad.’

Naar aanleiding van de steun vanuit gemeente Den Haag, worden de nieuwe colleges opgenomen vanuit het poppodium Het Paard van Troje aan de Prinsegracht 12 in Den Haag. De eerst volgende editie vindt plaats op 18 mei. Tijdens deze avond staat cloud computing centraal. In navolging van grote namen uit de it-branche als Richard Stallman en Captain Crunch, staat de Technical Evangelist van Amazon Web Services Danilo Poccia op het podium. In zijn college behandelt hij reactieve programmeertechnieken, de functionaliteiten en mogelijkheden van applicaties op een cloud platform.

IT Talent College

IT Talent College is in 2014 gestart en biedt aanvulling op het huidige it-onderwijs. Experts uit het werkveld, zoals de data architect van Spotify of de lead concept artist van Bungie, geven lezingen over specifieke it-onderwerpen. Deze lezingen zijn bedoeld voor studenten en young professionals en worden na afloop online gepubliceerd. Dit met het doel om kennisdeling tussen onderwijs, overheid, en studenten te bevorderen.

IT Talent College werkt samen met organisaties door heel Nederland, zoals de Rijksoverheid, Uniserver, KPN Consulting en het Shared Service Center ICT van de Rijksoverheid. De partners gaan gedurende de pauze en borrel het gesprek aan met de studenten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-18T11:58:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.