Haagse lector onderzoekt security fysieke systemen

De Haagse Hogeschool start samen met ict-bedrijf Thales een lectoraat voor cybersecurity. Beide partijen onderzoeken de beveiliging van fysieke systemen en hebben daarvoor drie programma’s uitgestippeld. Er wordt onderzoek verricht naar identity & access management, de beveiliging van systemen en internet of things (IoT) wordt onder de loep genomen én de tegenstelling tussen gebruiksgemak en beveiliging wordt onderzocht.

Volgens Jimmy Troost, directeur van het Thales Research Center in Delft liggen er in het vakgebied cybersecurity veel kansen voor hbo'ers omdat zij het vakgebied praktisch benaderen.

René van Buuren, director cyber security Thales Nederland: ‘We zien in Nederland een groot tekort aan experts op het gebied van cyber en dat terwijl we nog maar aan het begin staan van de impact en ontwikkelingen in dit vakgebied. Met de oprichting van dit lectoraat hopen wij vanuit Thales een maatschappelijke bijdrage te kunnen leveren aan een veiliger Nederland door het onderwijs te ondersteunen.'

Volgens Leonard Geluk, voorzitter college van bestuur van De Haagse Hogeschool, heeft de onderwijsinstelling inmiddels veel expertise op het gebied van security en specifiek cybersecurity opgebouwd. 'Het nieuw op te richten lectoraat sluit naadloos aan bij ons Centre of Expertise Cyber Security, maar zal ook een nieuwe impuls geven aan al het cybersecurity gerelateerde onderzoek dat nu al binnen diverse opleidingen en het lectoraat Cyber Security and Safety plaatsvindt.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-13T11:59:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.