Scholengemeenschap CSW migreert naar Azure

De Christelijke Scholengemeenschap Walcheren (CSW) heeft afgelopen zomer zijn traditionele lokale serveromgeving compleet vervangen door virtuele servers in Microsoft Azure. Reden voor de overstap was schaalbaarheid, compactheid en betaalbaarheid.

De scholengemeenschap zocht een toekomstvast en flexibel platform dat mee kan schalen met de groei van de school. Met Azure worden gegevens in de cloud bewaard en kan de capaciteit aangepast worden aan het aantal gebruikers binnen de scholen. De schaalbaarheid is prettig, zegt projectleider Coen Spijkers van CSW. ‘Zo kunnen we in een examenperiode voor een maand een extra server huren, waardoor onze it-omgeving in die periode flexibel is. De beheeromgeving is compacter en goedkoper omdat je betaalt voor hetgeen dat je daadwerkelijk gebruikt. Het is natuurlijk wel zo dat je eenmalig een investering moet doen in de verbinding.’

Ook de leveranciersonafhankelijkheid is een voordeel. ‘Wanneer we over een aantal jaar opnieuw moeten aanbesteden, hoeven we alleen dienstverlening uit te vragen en kunnen we de ict-infrastructuur in tact laten', zegt Spijkers.

Eerste school in Nederland

CSW zegt de eerste school in Nederland te zijn die volledig werkt in Microsoft Azure. IT-Workz werd na een Europese aanbesteding geselecteerd als leverancier. Het bedrijf onderzocht in samenwerking met Microsoft al langere tijd de mogelijkheden van OS- en applicatiedistributie vanuit Azure en hierdoor bespaarde CSW op de onderzoekskosten. De reeds ontwikkelde blauwdruk was een groot voordeel.

Volgens CSW merkte de gebruiker van de overstap geen verschil. Een leuk bijkomend voordeel van Azure, is de overstap naar Office 365, waarmee ze altijd, overal en op dezelfde manier kunnen werken. Spijkers: ‘Microsoft heeft qua look & feel en gebruiksvriendelijkheid een enorme slag gemaakt. Dat spreekt de gebruiker aan. Het is een omgeving van nu. De scholen EduDelta, Mondia en C.S.G. Prins Maurits, waarmee we de Europese aanbesteding uitschreven, worden binnenkort ook gemigreerd naar Azure. Wij laten hen graag zien hoe de oplossing werkt.’

Microsoft Azure

Microsoft Azure is een cloudapplicatie- en infrastructuurplatform voor softwareontwikkeling en hosting van schaalbare ict-toepassingen voor organisaties en consumenten.

Het platform integreert in oplossingen van derden zoals: IBM, Oracle, Citrix, SAP Hana en een toenemend aantal oplossingen op basis van open source en open standaarden, zoals Hortonworks, Cloudera, Docker, Puppetlabs, Linux, Revolution R, Python, PHP, Java en Node.js. Diensten worden geleverd vanuit een wereldwijd cloudnetwerk van datacenters verspreid over negentien regio's.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-14T14:48:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.