Rechtenfaculteit Tilburg investeert in data science

Big data

Tilburg Law School heeft dertien jonge onderzoekers aangetrokken die tussen september 2016 en februari 2017 beginnen met vernieuwend promotieonderzoek. Het geld gaat bijvoorbeeld naar promotieonderzoek waarbij de rol van het recht in het gebruik van big data wordt onderzocht. Met de investering van de rechtenfaculteit is ongeveer 2,5 miljoen euro gemoeid.

Vier van de promotieprojecten zijn gewijd aan data science, een speerpunt van Tilburg University. Tilburg Law School gaat tot 2020 jaarlijks 100.000 euro in wetenschappelijke promoties rondom data-wetenschap investeren.

Er wordt onderzoek gedaan naar de regulering van intelligent personal robots, de omgang met analyses rondom big data in het strafrecht en de gegevensbescherming van Internet of Things (IoT)-toepassingen zoals lichaamsdelen die door middel van neurotechnologie worden aangestuurd.

Ook de andere onderzoeksprojecten spelen in op veranderingen in de samenleving die illustreren waar de nationale en internationale wetgeving hiaten vertonen. Ze laten ook zien hoe de beroepspraktijk voor juristen aan het veranderen is. Bekijk hier de volledige lijst met promotie-onderzoeken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-26T17:22:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.