Surfnet en Eurofiber tekenen 15-jarige glasvezeldeal

Deal handen schudden overname

Instelling voor ict-ondersteuning in het onderwijs Surfnet, en aanbieder van glasvezel Eurofiber, hebben opnieuw een vijftienjarig contract gesloten voor managed dark fiber-verbindingen. De onbelichte glasvezelverbindingen van Eurofiber vormen een groot deel van het glasvezelnetwerk dat Surfnet aan studenten, medewerkers, docenten en onderzoekers van onderwijs- en onderzoeksinstellingen in Nederland aanbiedt.

Volgens beide partijen groeit het netwerk mee met de toenemende vraag naar geavanceerde verbindingen en bandbreedte. Surfnet-cto Erik Huizer legt uit dat voor geavanceerde projecten privéverbindingen mogelijk zijn. 'Moet er bijvoorbeeld voor een kostbaar onderzoeksproject heel veel data over de lijn, dan kunnen we daarvoor zelfs eenvoudig een tijdelijke privéverbinding met nagenoeg onbeperkte bandbreedte realiseren. Met managed dark fiber van Eurofiber kunnen we ons netwerk inrichten zoals we dat willen, zowel qua snelheid als qua diensten. Ook kunnen we de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van verbindingen garanderen.'

Met het aanbod van managed dark fiber-verbindingen kunnen partijen zelf kiezen welke belichtingsapparatuur wordt ingezet en zo de bandbreedte en de route over de de glasvezelverbinding bepalen. Eurofiber beschikt namelijk over landelijk dekkende verbindingen die via volledig geografisch gescheiden trajecten lopen en gebruikmaken van de laatste modulatietechnieken. Surfnet krijgt daarbij volledig inzicht in de fysieke routering van alle verbindingen. Ook kan de organisatie relatief eenvoudig nieuwe locaties van onderwijs- en onderzoeksinstellingen aansluiten.

Hogescholen en universiteiten

Op dit moment maakt 57 procent van de universiteiten en 73 procent van de hogescholen in Nederland gebruik van het Eurofiber-netwerk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-30T08:56:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.