Basisscholen gaan voor wereldrecord programmeren

Basisschool

Nederlandse basisscholen doen vrijdagochtend 14 oktober 2016 een poging om het wereldrecord programmeren te breken. Het record wordt verbroken als het lukt om tienduizend kinderen uit groep zeven en acht tegelijkertijd te laten programmeren. Als de poging slaagt, wordt het bestaande Australische record van 9782 kinderen die tegelijkertijd programmeerden, verbroken. Dat record werd in juli 2016 gevestigd.

De wereldrecordpoging is een initiatief van de stichting CodeUur. Die organisatie zet zich in om jonge kinderen digitale vaardigheden bij te brengen. Het brengt zeshonderd vrijwillige gastdocenten op de been die samen met leraren de programmeerlessen in de klassen verzorgen.

De stichting ziet een kloof tussen de digitale ontwikkeling van Nederlandse kinderen en de toekomstige vraag vanuit de maatschappij naar passende digitale vaardigheden. De stichting pleit in De Tweede Kamer voor meer aandacht voor ict in het onderwijs en werkt met de TU Delft aan een nieuwe leerlijn digitale vaardigheden. Aan het eind van 2016 komen de eerste lessen gratis online te staan.

Prins Constantijn

Prins Constantijn doet ook mee aan de wereldrecordpging programmeren. Hij doet dat in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam. Samen met groep 7b van OBS de Notenkraker in Amsterdam volgt hij de programmeerles die gegeven wordt door Kars Veling van Q42.

Het wereldrecord programmeren is de aftrap van de Europese Codeweek. In de week van 15 tot en met 23 oktober 2016 wordt de Europese Codeweek, in 26 landen, georganiseerd.

Microsoft, IBM en Oracle

De wereldrecordpoging programmeren wordt onder meer ondersteund door: Microsoft, Accenture, Centric, Deloitte, Google, IBM, Nederland ICT, Oracle, Sogeti en StartupDelta.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zou het niet nog zinniger zijn om eerst te bespreken wat het doel is voor een wereldrecord gevestigd gaat worden?

Volgens mij wordt het doel toch uitgelegd in het artikel? Het nieuws is de wereld record poging. niet zozeer dat Code Uur kinderen leert kennismaken met programmeren. Dat is feitelijk oud nieuws.
Zo werkt media.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-11T09:11:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.