Rabobank en ICT-opleiding HU verlengen samenwerking

Foto zittend (v.l.n.r.): Stella Kuin (HU) en Douwe van der Meer (Rabobank). Staand (v.l.n.r): Dorine Tamis (opleidingsmanager HU) en Steef van den Brand (talent development manager Rabobank)

De ict-opleiding van Hogeschool Utrecht (HU) werkt al een paar jaar samen met de Rabobank op het gebied van onder meer stageplaatsen en projectopdrachten. Die samenwerking is nu verlengd met drie jaar, zo meldt de onderwijsinstelling op haar site.

De overeenkomst betreft stage- en afstudeerplaatsen, gastcolleges en projectopdrachten. Daarnaast zit er een afvaardiging van de Rabobank in de beroepenveldcommissie van de opleiding en in het college van toezicht. Stella Kuin, verbonden aan de ict-opleiding, over de samenwerking: ‘Ict wordt in de financiële sector steeds belangrijker. Vooral internetdiensten en mobiel bankieren maken bij de Rabobank de laatste jaren een explosieve groei door. Veilig bankieren is een belangrijk thema en cybercriminaliteit vormt een bedreiging. Hoogopgeleide it-specialisten zijn schaars en de Rabobank wil meer bekendheid genereren onder studenten als toekomstig werkgever. Bovendien wil de bank actief bijdragen aan het hoger onderwijs.'

Aansluiting met praktijk

‘Zelf weet ik nog dat mijn it-opleiding niet goed bij mijn eerste baan aansloot’, vertelt Douwe van der Meer, manager IT Reporting Risk & Security bij de Rabobank. ‘Door samen te werken met de opleiding zorgen we samen dat de opleiding beter aansluit bij de praktijk. Wij hebben als bedrijf ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid om studenten de mogelijkheid te geven zich breed te oriënteren. Daarnaast hebben we uiteraard een recruitmentopdracht. De dynamiek in de it is hoog en wij moeten ons blijven vernieuwen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-12T11:12:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.