Scholier programmeert via plug-in rekenmachine

Studenten

De Amerikaanse chipfabrikant Texas Instruments introduceert een nieuwe plug-in voor de grafische rekenmachine. Met het zogenaamde stem-hulpmiddel (science, technology, engineering, math) kunnen leerlingen in de klas programmeren.

Door de plug-in kunnen schollieren via hun grafische rekenmachine programmeren.

‘Leerlingen zijn aan het werk met echte, realistische activiteiten die zij zelf ontwerpen, programmeren en besturen. De plug-in vervangt complexe constructies van elektronische circuits met slechts een paar lijnen simpele computercode. Het is zowel stimulerend als motiverend om de controle te hebben over bijvoorbeeld ledverlichting en speakers’, aldus Cathy Baars, natuurkundedocent bij het Martinuscollege in Grootebroek. 

Digitale leermiddelen centraal bij NOT

Tijdens de onderwijsvakbeurs NOT 2017, die van 24 tot 28 januari 2017 plaatsvindt in de Jaarbeurs Utrecht, is er veel aandacht voor digitale leermiddelen. De beursorganisatie speelt in op de trend waarbij die toepassingen steeds vaker onderdelen van niet-digitale leermiddelen vervangen. Daarnaast zijn multimedia-toepassingen in opkomst en worden analyses van de leerlingenadministratie steeds vaker ondersteund door dashboards.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-25T10:44:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.